%100 ORİJİNAL • 500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO • VADE FARKSIZ 3 TAKSİT • YENİ ÜYELERE ÖZEL 100 TL İNDİRİM

Saat Temizlenmeli Mi, Saat Temizliği Nasıl Yapılır?

Tarih: 01.02.2023 00:17
Saat Temizlenmeli Mi, Saat Temizliği Nasıl Yapılır?
Saat her kombine yakışan, vazgeçilmez aksesuarlardan biridir. Saatinizi her anında takan biriyseniz çeşitli kirleticilere maruz kalacağını da unutmamalısınız. Saati kombininizle uyarlarken dikkat ettiğiniz kadar temizliğine de dikkat etmelisiniz. Temizliğine dikkat edilmeyen saatlerde kullanıma bağlı hatalar göze çarpabilir. Kombininize tüm ışıltısıyla eşlik etmesini istediğiniz saatleri anlatacağımız yöntemlerle kolayca temizleyebilirsiniz!

Saat Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Saat temizliğinde ilk bilmeniz gereken nokta, kayış türüne göre temizliği farklılaştırmanız gerektiğidir. Kumaş, hasır, metal, deri, silikon veya plastik kayışa sahip çok çeşitli saat modelleri ile karşılaşabilirsiniz. Saatkayış tiplerine özel olarak farklı temizleme yöntemleri mevcuttur.
 
  • Saatler suya ne kadar dayanıklı olursa olsun suya daldırma yöntemi ile asla temizlenmemelidir.
 
  • Saat temizliğinde kayış ve kasanın birbirinden ayrılması önemli. Kayış ve kasayı ayrı ayrı temizlemeye tabi tutmalısınız.  Kayış ve kasayı birbirinden ayırmak için saatinizin boynuz kısımlarındaki vida, pim gibi küçük parçaları çıkarmalısınız.
 
  • Saat temizliğinde kimyasal aşındırıcı kullanmamalısınız. Kimyasal temizleyiciler, saat camına, mekanizmasına ve kayışına zarar vererek saati kullanılmaz hale getirebilir.
 
  • Yıkanan parçaları kuruması için direk güneş ışığına veya saç kurutma makinesi gibi ısı verici elektronik cihazlara maruz bırakmayın.

Saat Temizliği Nasıl Yapılır?
Birbirinden ayırdığınız kasa ve kayış bölümlerini ayrı ayrı temizlemeye başlayabilirsiniz. Bazı saat modellerinde kayış ve kasa birbirinden ayrılmayabilir. Bu durumda özellikle kasaya çok fazla nemli ve sulu temizlik uygulanmaması önemlidir. Kayış ve kasayı birbirinden ayrılan saatlerde kayış türüne göre farklı temizleme yöntemleri kullanılabiliyor. “Kayış türüne göre temizlik nasıl yapılır?” sorusunu merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Öncelikle saat kayış temizliğinde çoğu kayışta kullanılabilecek karışımı yaparak işe başlayalım. 1-2 damla bulaşık deterjanı, oda sıcaklığında su. Bu malzemeleri birbirine karıştırın ve 2 adet pamuklu bez alarak saat temizliğine başlayabiliriz.

Silikon/ Plastik kayış temizliğinde, kayışı yaptığınız karışımda bekletin. Maksimum 10 dakika bekleyen kayışları pamuklu kuru bezle tamamen kurulayın. 

Metal kayış temizliği, kayışı bulaşık deterjanlı suyla ıslatılmış nemli bir bezle silinerek yapılmalıdır. Temizlenen kayışı pamuklu bezle kurulamalısınız.

Hasır kayış temizliği, diğer kayışların aksine sizi biraz daha zorlayabilir. Hasır kayışı ilk olarak bulaşık deterjanlı suyla ıslatılmış nemli bir bezle silmelisiniz. Ardından hasılar arasında kalan toz ve kirleri temizlemek için diş ipi, kürdan ve kulak pamuğundan yararlanabilirsiniz. Aralardaki toz ve kirleri temizledikten sonra yeniden nemli bezle silin ve ardından kurulayın.

Deri kayış temizliği, biraz hassasiyet gerektirmektedir. Deri, tüm leke ve kiri belli eden bir malzemedir. Deriyi temizleyebilmek için bulaşık deterjanlı su yerine sirkeli su tercih edeceğiz. 1 yemek kaşığı sirke, 1 su bardağı ılık su ve pamuk bez gerekli olan ana malzemelerdir. Sirkeli suyla nemlendirdiğiniz bezle kayışı silin ve ardından güneş ışığı veya ısıya maruz bırakmadan oda sıcaklığında kurumaya bırakın. Farklı temizleyiciler kullanmak deri saat kayışını kullanılmaz hale getirebilir.

Saat Kasası Nasıl Temizlenmeli?

Saat kasasının temizliğinde cam çizilmesine karşı mikrofiber cam bezleri veya özel üretilmiş gözlük bezleri kullanılmalıdır. Nemlendirilen bezler kasanın alt kısmıyla temas ettirilmeden cam kısmı temizlenmeli ve ardından kurulanmalıdır. Saat camının çizilmesini engellemek adına, saat kasasının temizliğinde kimyasal temizleyiciler kullanılmamalıdır.

 
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?
Yükleniyor...